Säkra din plats på Renoveringsdagen 2018

När Renoveringsdagen 2018 går av stapeln den 22 mars är det med en ny medarrangör: Informationscentrum för hållbart byggande. Anmäl dig nu så du inte missar en viktig dag på temat: Hållbar renovering – Hur får vi det att hända?
Publicerat: 2018-02-13

För femte året i rad anordnar Nationellt Renoveringscentrum en heldag om renoveringsfrågor. Nytt för i år är att Informationscentrum för hållbart byggande är medarrangör, vilket också präglar temat för dagen: "Hållbar renovering – hur får vi det att hända?".

På plats finns Johan Nuder, koordinator för informationscentrumet, för att berätta om uppdraget från Boverket och det pågående arbetet där målgruppsanpassad information är en nyckel till att öka hållbarhet.

Kunskapsöverföring om förnyelse av bostadsområden

På programmet finns vidare ett längre pass med exempel från genomförda renoveringsprojekt som presenteras av företrädarna Chris Österlund från Botkyrkabyggen, Terje Johansson från MKB och Michael Pirosanto på Gårdstensbostäder.

Dessa tre kommer att dela värdefulla lärdomar och insikter om hållbar renovering och förnyelse av bostadsområden kommer som också kommer att ligga till grund för den efterföljande paneldebatten.

Myndigheternas visioner – vår verklighet

Amanda Rafter Ekenman från Installatörsföretagen deltar med programpunkten Renoveringskompetens och lyfter den viktiga frågan om hur vi klarar av att utbilda och säkra kompetensen i hantverksleden.

Statsekreterare Alf Karlsson, Anita Aspegren, avdelningschef på Energimyndigheten och Boverkets avdelningschef Peter Fransson är ytterligare tre medverkande med stor möjlighet till påverkan kring hur hållbar renovering på riktigt ska kunna få ett genomslag i samhället. Detta gör de under rubriken "Myndigheternas visioner".

"Ökat intresse för hållbar renovering"

Andres Muld, ordförande i Nationellt Renoveringscentrum, NRC, och styrgruppsordförande i Informationscentrum för hållbart byggande, kommer i vanlig ordning att hålla i mikrofonen och presentera och moderera dagens program. 

- Ända sedan starten har vi inom NRC arbetat för att lyfta renoveringsfrågan. De senaste åren har det också skett en attitydförändring i positiv riktning och intresset har ökat. Detta måste vi förvalta och utveckla. Att fokusera en hel dag, som vi gör på Renoveringsdagen, är ett bra exempel på hur vi främjar den uppåtgående trenden för hållbar renovering, säger Andres Muld.

Anmäl dig idag

För att säkra din plats till Renoveringsdagen anmäler du dig via mejl direkt till:

renoveringscentrum@hvac.lth.se

I mejlet uppger du namn och vilken organisation du kommer från. En vegetarisk lunch serveras, men vill du ha specialkost uppger du även det i mejlet. Anmäld deltagare som uteblir debiteras med 500 kr.