Nu kan svenska stadsdelar hållbarhetscertifieras

Sweden Green Building Council har i dagarna lanserat Citylab Action-certifieringen - en helt ny märkning för hållbara stadsdelar.
Publicerat: 2018-01-17

Certifieringen är anpassad för svenska förhållanden, följer svenska lagar och regler och kan anpassas för olika stadsområden, oavsett hur stora de är och var i Sverige de finns. Detta är något helt nytt. Det finns ett antal internationella system, men dessa har inte fungerat för den bredd av stadsutvecklingsprojekt i Sverige som vill arbeta mer hållbart.

Ger koll på processerna

- Citylab Action-certifieringen kommer göra stor skillnad, säger Cecilia Ehrenborg Williams, VD på Sweden Green Building Council i ett pressmeddelande. Den ger, i det här första steget, svenska stadsutvecklingsprojekt möjlighet att få koll på alla processer och skapar ordning och reda i det fortsatta arbetet.

Inom Citylab finns även utbildningar i hur man arbetar med hållbarhet i stadsutveckling och nätverk för de som vill ha kontakt med andra som arbetar med frågorna. Från och med idag kommer det gå att ansöka om Citylab Action-certifiering via SGBC:s hemsida.