Botkyrkabyggen i samarbete med ICHB-partner

Sustainable Innovation, en av ICHB:s samarbetspartners, välkomnar idag sin elfte medlem: Botkyrkabyggen. I vår film från Renoveringsdagen 2018 kan du höra VD Chris Österlund berätta om hur Botkyrkabyggen arbetar med hållbarhet på många olika sätt.
Publicerat: 2018-09-18

Sustainable Innovation välkomnar idag sin elfte medlem: Botkyrkabyggen.
– Vi ser att det finns stor potential att utveckla hållbara innovationer som kan bidra till att uppfylla Botkyrkabyggens miljömål, både socialt, kostnads-, och miljömässigt, säger Thomas Sundén, VD på Sustainable Innovation. Botkyrkabyggens höga målsättningar inom hållbarhetsområdet för att skapa attraktiva boendemiljöer till rimlig kostnad går helt i linje med Sustainable Innovations arbete.

Stärker hållbara lösningar för hyresgästerna

Chris Österlund, VD på Botkyrkabyggen menar att samarbetet med Sustainable Innovation är ett viktigt exempel på hur man arbetar utifrån FN:s Agenda 2030 för att värna planeten, människorna och företagets välstånd, som ett led i att stärka genomförandet av Agendan.

– Och inte bara det – samarbetet stärker vår kraft att genomföra hållbara lösningar för våra hyresgäster, Botkyrka kommun och Sverige. Vi kan alla bidra mer om vi går samman, säger Chris Österlund.

"Samarbetet stärker vår kraft att genomföra hållbara lösningar för våra hyresgäster, Botkyrka kommun och Sverige. Vi kan alla bidra mer om vi går samman." Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen

Se filmen om Botkyrkabyggens hållbarhetsarbete

Tidigare i år deltog Chris Österlund vid Renoveringsdagen, arrangerad av Informationscentrum för hållbart byggande och Nationellt Renoveringscentrum, och hon berättade då om hur hon, kollegorna och de boende tillsammans arbetar på olika sätt för att nå hållbara lösningar. Detta filmade vi förstås och du hittar filmen här nedan under rubriken Relaterat.

Du även ta del av Sustainable Innovations egen artikel om den glädjande nyheten, via länken i anslutning till den här artikeln.