Förlängt uppdrag för Informationscentrum för hållbart byggande

Boverket förlänger uppdraget för Informationscentrum för hållbart byggande. Sedan starten i januari i år har en stabil grund lagts för ett samla och sprida kvalitetssäkrad hållbarhetsinformation i byggbranschen. – Vi är imponerade av vad vi sett hittills, säger Peter Fransson, Boverket.
Publicerat: 2018-07-03

Det var under hösten 2017 som Boverket på uppdrag av regeringen upphandlade tjänsten att driva ett Informationscentrum för hållbart byggande. Uppdraget tilldelades då Svensk Byggtjänst, tillsammans med underleverantörerna Energikontoren Sverige, IVL, RISE, Sustainable Innovation och Nationellt Renoveringscentrum.

Under förra veckan beslutade Boverket att Svensk Byggtjänst får det fortsatta uppdraget, till och med sista december 2019.

– Naturligtvis mycket roligt. Under det här första halvåret har vi tillsammans med våra partners jobbat fram en kommunikationsplan och det skall så klart bli spännande att sjösätta och utveckla den, säger Urban Månsson, vd för Svensk Byggtjänst.

Vill se ökad renoveringstakt

Peter Fransson, avdelningschef på Boverket som undertecknade avtalet, är imponerad av vad han sett hittills. 

– Informationcentrum för hållbart byggande har kommit igång bra och har en tydlig målbild. Det är lite tidigt att utvärdera men det är bra om det fortsätter som det börjat. På sikt hoppas vi kunna se positiva förändringar i renoveringstakten som en effekt av uppdraget.

Webb, sociala medier och klimatinitiativ

Informationscentrum finns idag i huvudsak som webbsidan ichb.se samt på Facebook, Twitter och LinkedIn. En stor del av arbetet är också att fungera som en drivande kraft i olika publika sammanhang för att upplysa, informera och framför allt nå ut och få människor att agera hållbart i byggfrågor.

Under Almedalsveckan lanserades också initiativet Bygg klimatsmart som särskilt fokuserar på att lyfta bygg- och fastighetssektorns klimatpåverkan.